HTML

Egészség gazdaság Magyarországon

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Friss topikok

Linkblog

A hatékony gyógyításért

2010.10.12. 11:49 "Viewty"

Az 1992-ben alapított Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete 27 kutatás és fejlesztés orientált gyógyszeripari vállalatot tömörít Magyarországon, melyek értékben a hazai gyógyszerforgalom 60%-át adják

A tagvállalatok anyavállalatai úttörő szerepet játszanak az új, innovatív gyógyszerek felfedezésében és kifejlesztésében, melyek célja a nem, vagy nem megfelelő hatékonysággal kezelhető betegségek gyógyításában való előrelépés. A hatalmas szellemi befektetés mellett jelentős, éves szinten több milliárd dollárt is meghaladó összeget fordítanak tagvállalataik az új, innovatív gyógyszerek kifejlesztésére. Egyetlen új innovatív gyógyszer kifejlesztése kb. annyiba kerül, mint az OEP egy éves gyógyszerkerete.


Az innovatív gyógyszercégek aktívan részt vesznek a magyar orvosok és gyógyszerészek szakmai továbbképzésében is. Hivatalosan akkreditált tanfolyamaik nagy segítséget nyújtanak a szakvizsgára készülő orvosoknak. 
Az Egyesület tagvállalatai nem csak a külföldi és hazai gyógyszerpiacon játszanak meghatározó szerepet, de alapvetően hozzájárulnak a magyarországi klinikai kutatáshoz és orvostovábbképzéshez. 
Tagvállalataik jóvoltából és szakmai tudásuk elismeréseként ma már magyar orvosok is rendszeresen részt vesznek új innovatív gyógyszerekkel végzett magas színvonalú, több országban szigorúan azonos feltételek mellett párhuzamosan zajló, multicentrikus gyógyszervizsgálatokban, melyeket minden esetben az Országos Gyógyszerészeti Intézet elbírálása és engedélyezése előz meg. 


A legigényesebbnek tartott regisztráció előtti vizsgálatok több mint 80 százalékát az IGY tagvállalatok indították el. Több cég Magyarországra telepítette Közép-Kelet-európai klinikai kutatási központját. 
Tagvállalataik a fentiek mellett számos - független, szakmájukban elismert szerzők által írt - orvosi szakkönyvet juttatnak el az orvosokhoz, betegszervezeteket és egészségvédő alapítványokat támogatnak. Teszik mindezt azért, hogy partnerek lehessenek a magyar betegek minél hatékonyabb gyógyításában. 

Forrás: www.igy.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gyógyszer gyógyszergyártás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegertek.blog.hu/api/trackback/id/tr742365001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása