HTML

Egészség gazdaság Magyarországon

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Friss topikok

Linkblog

Egészség-gazdaságtan Tanszék az ELTE Társadalomtudományi karán

2010.04.15. 12:37 "Viewty"

Az ELTE Társadalomtudományi karán 2009 végére jött létre az Egészségpolitika és Egészség-gazdaságtan Tanszék. 

A tanszék kiemelten foglalkozik kutatással, informálással és tanácsadással is. A kutatás és tanácsadás a helyi egészségpolitika és egészségügyi igazgatás alapvető kérdéseiben nyújt eligazodást (például a szükséglet-felmérés, stratégiai tervezés, települési önkormányzatok multiszektorális egészségpolitikájának a megalapozása). Az átfogó elemzések a magyar egészségügy aktuális helyzetéről számolnak be, ezek közzététele pedig a szélesebb közvélemény számára teszik lehetővé a megértést. A tanszék kifejezett hangsúlyt fektet továbbá a nemzetközi egészségpolitikai folyamatok megismertetése a szélesebb szakmai közönség és laikus közvélemény számára.

Az oktatás során a speciális kurzusok kialakítása a cél a posztgraduális képzésben, a települési önkormányzatok számára, továbbá a médiában dolgozók számára is.

 

Az Egészség-gazdaságtani Központ multidiszciplináris tevékenysége során törekszik más egyetemekkel, kormányzati és civil szervezetekkel, tudományos intézményekkel való együttműködésre is. 

Alapelveik szerint a saját területükön és eszközeikkel olyan egészségügyért dolgoznak, amelynek alapvető értékei a társadalom egészségi állapotának javítása és egyenlőtlengségeinek csökkentése, a jó minőségű és költség-hatékony ellátás és esélyegyenlőség a hozzáférésben, a szolidaritás érvényesülése az alapvető ellátás finanszírozásában, az ellátórendszer beteg-központú működése és az állampolgári, illetve betegjogok érvényesülése.

(Forrás: ELTE-TÁTK)

 

Szólj hozzá!

Címkék: tanulás elte egészség gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegertek.blog.hu/api/trackback/id/tr211923567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása