HTML

Egészség gazdaság Magyarországon

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Friss topikok

Linkblog

Elindult a Rizikófaktor népegészségügyi kampány

2011.06.01. 11:41 newsfinder

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság megbízásából 2011 május elején indul útjára a Rizikófaktor teszt és prevenciós kampány. Az akció három olyan területet érint, amely a fiatalabb, aktív korú lakosság, ezen belül a nők körében jelent problémát, úgynevezett rizikófaktort, aminek számtalan egészségügyi hatása van.

Ez a három nagy terület a stressz, a szex és a szenvedélybetegségek.

A kampányban résztvevők a www.life.hu/rizikofaktor internetes oldalon kitölthetnek egy tesztet, amely megmutatja, hogy az életkorukból és életvitelükből adódóan milyen egészségügyi problémával kell szembenézniük. Ahol pedig a teszt nem életviteli problémákkal kapcsolatos rizikófaktorokat tár fel, hanem konkrét betegségekre utal, ott a résztvevőt egy térkép segítségével a legközelebbi szűrő vagy ellátó pontra irányítja a program.


 

A kampányban Keresztes Ildikó, Vastag Tamás és Shodeinde Dorka a maguk történeteit osztják meg a három területről. Nem a konkrét betegségekkel, vagy problémákkal foglalkoznak, sokkal inkább a gondolataikkal teszik megközelíthetővé, átélhetővé a problémákat. Üzenetük, hogy a teszt kitöltésével máris tettél valamit önmagad jobb megismerése érdekében, s az egészségedért - változtass az életmódodon. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegertek.blog.hu/api/trackback/id/tr152948250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása