HTML

Egészség gazdaság Magyarországon

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Friss topikok

Linkblog

Jön a hideg idő, támad a nátha és az influenza

2014.09.19. 16:23 blogeditor

Az őszi, téli hideg idő beköszöntével gyakoribbá válik a megfázásos eredetű betegségek előfordulása, ráadásul hamarosan - mint minden évben - számolnunk kell az influenzával is. Ezért érdemes minél hamarabb felkészülni a betegségekre, illetve felvenni a harcot a kórokozókkal szemben.

 

nátha plusz influ kép.jpeg
Először is, nem árt tisztázni miben áll a nátha és az influenza közötti különbség:

A nátha, más néven meghűlés vagy megfázás a felső légutak vírusos fertőzése, amely elsősorban az orr, de a torok, és a tüdő nyálkahártyáját is megtámadhatja. A náthát gyakran összetévesztik az influenzával, ami azonban sokkal súlyosabb kimenetelű is lehet.

Az influenza olyan vírus, ami cseppfertőzéssel vagy közvetlen érintkezéssel, például váladékkal szennyezett kézfogással terjed. Súlyosabb tüneteket produkál, mint a nátha gyakran társul hozzá tartós magas láz, izomfájdalom, levertség, fejfájás.

Mindkettő elleni védekezésben hasznosak lehetnek azonban az alábbi tanácsok:

Mozogjunk rendszeresen!  A mozgásnak fontos szerepe van az immunrendszert erősítésében, ami pedig nélkülözhetetlen a betegségekkel szembeni védekezéshez.

Étkezzünk változatosan és vitamindúsan! A fehérje és a rostok pl. kedvezően hatnak a védekező rendszerre, de a különböző vitaminok és ásványi anyagok is nagyon fontosak, kiemelten a C-vitamin.

Kerüljük a stresszt! A túlzott mértékű stressz gátolja az immunrendszer megfelelő működését.

Kerüljük a felesleges gyógyszerszedést! Ez különösen az antibiotikumokra vonatkozik. Enyhe betegség esetén érdemes egy kis időt hagyni a szervezetnek, hogy saját magát “gyógyítsa”, mielőtt antibiotikumok után nyúlnánk.

Mossunk rendszeresen és alaposan kezet! Megfelelő, bő megel vizes, szappanos kézmosással sokat tehetünk egészségünkért.


Forrás: egeszseg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: vírus nátha tünetek megelőzés influenza megfázás kórokozók cseppfertőzés légúti megbetegedés

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegertek.blog.hu/api/trackback/id/tr216838215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása