HTML

Egészség gazdaság Magyarországon

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Friss topikok

Linkblog

Németországban tudnak valamit

2010.01.31. 15:52 "Viewty"

Németországban egy átlagos évben az egészségügyi eszközök és szolgáltatások előállítási összértéke naygjából 377,5 milliárd euró. Az ágazati export 54,5 milliárd eurót tesz ki, mely 49%-ban a gyógyszeriparban, 19%-ban pedig az orvosi műszergyártásban realizálódik. Az ágazathoz köthető import körülbelüli éves összértéke 46,7 milliárd euró.

 

Az egészséggazdaság ma Németországban nagyjából 4 millió embert foglalkoztat. A legtöbb munkahely az alábbi területekhez köthető:

 

    * Kórházak, rendelőintézetek: 3,192 ezer (78,8%)

    * Egészségügyi eszközök kereskedelme: 327 ezer (8%)

    * Egészségbiztosítással kapcsolatos szervezetek: 213 ezer (5,3%)

    * Orvosi műszergyártás: 137 ezer (3,4%)

    * Gyógyszergyártás: 76 ezer (1,9%)

 

Ha az ágazathoz soroljuk az egészség fenntartásához kapcsolódó egyéb termékeket és szolgáltatásokat is (pl. bio- és funkcionális élelmiszerek, sport- és wellness szolgáltatások, stb.), akkor elmondható, hogy minden hetedik német munkavállaló az egészséggazdaságban dolgozik.

 

Forrás: NKTH

 

Szólj hozzá!

Címkék: németország egészségbiztosítás kórházak egészség gazdaság egészségügyi eszközök orvosi műszergyártás gyógyszergyártás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegertek.blog.hu/api/trackback/id/tr751717200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása