HTML

Egészség gazdaság Magyarországon

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Friss topikok

Linkblog

Az egészség jólét!

2010.04.30. 15:43 "Viewty"

"Az egészség jólét". Ebben az értelemben az egészségügy kiemelkedő kérdése a magyar versenyképességnek, amelyről az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) „Hogyan tovább egészségügy?" címmel 5 fórumból álló vitasorozatot rendezett. A fórumok összegzéseként az AmCham "Vitán felül" címmel egy kiadványt jelentetett meg, melyben a megbeszélések alapján kialakított gondolatokat foglalta össze az egészségügy helyzetére vonatkozóan. A tanulmány a cikk végén lévő linkről magyarul  és angolul is letölthető!

A kiadvány alapüzenete, hogy az egészségügyi ellátás világszerte, így Magyarországon is olyan - az emberek mindennapjait érintő - hatalmas kihívás az egyes kormányoknak, amely csak választási ciklusokon átívelő, hosszú távú, konszenzuson alapuló programokkal oldható meg.

Az egészségügyi ellátás fenntarthatósága, a népegészségügy, a magánforrások bevonásának lehetőségei, az orvosok jogállása mind olyan alapkérdések, amelyeket vitákban érlelt, pontosan körülhatárolt, a közvélemény számára is érthető formában szükséges körüljárni. Az AmCham Egészségügyi Bizottságának célja, hogy magas szintű munkakapcsolatot és párbeszédet hozzon létre az egészségügyi szektor szereplői és az állami egészségügyi szervek között, ami a leginkább szolgálja tagjaink érdekeit, és aminek célja a kritikus kérdések meghatározása és megoldási javaslatok kidolgozása. Tevékenységük arra irányul, hogy az egészségügyi szektor állami megítélése megváltozzon: profit-orientált üzleti körről egy nagy tudással rendelkező, tapasztalt és megbízható partnerré.

A „Hogyan tovább egészségügy?" címmel indított vitasorozatot, melyeken az egészségügyi témában jártas szakértők, szakpolitikusok vettek részt vitapartnerként (pl.: Mikola István, Székely Tamás, Rácz Jenő, Heim Péter, stb.) az alábbi 5 témában szervezték meg:

  • - Állami felelősségvállalás határai az egészségügyben
  • - Népegészségügyi trendekre alapozott egészségpolitikai stratégia. Népegészségügyi mutatók (evidence based) alapján történő forrás allokáció.
  • - Magánforrások bevonásának lehetőségei az egészségügyben. Szektor-semleges finanszírozás.
  • - Szabad szellemi foglalkozású orvos jogállása. A gyógyító orvos mint gazdasági hatékonysági tényező.
  • - Gyógyítás és megelőzés? Járulékfizetés. Fenntartható-e, finanszírozható-e az egészségügy?

A „Vitán felül"c. Kiadványban olyan pillérek kerülnek felmutatásra, melyekre alapozva egy korszerűbb és hatékonyabb egészségügyi rendszer építhető fel és az AmCham Egészségügyi Bizottsága ajánlja mindazoknak, akik tenni akarnak és tenni tudnak egy versenyképesebb Magyarországért.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy kiadvány amcham vitasorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegertek.blog.hu/api/trackback/id/tr691964561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása