HTML

Egészség gazdaság Magyarországon

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Friss topikok

Linkblog

Egyre nagyobb nyomás alatt az egészségügyi ellátás

2010.02.09. 13:52 "Viewty"

Az Economist Intelligence Unit 2010-es előrejelzése szerint Észak-Amerikában a GDP 15,5 százalékát fordítják majd egészségügyi ellátásokra

Ez a legmagasabb arány a világ hat régióját tekintve. Nyugat-Európában 10 százaléknál valamivel többet, míg Latin-Amerikában 7,5 százalékot költenek majd egészségügyre. Ázsia és Ausztrália, Kelet-Európa és Oroszország, valamint Közel-Kelet és Afrika egészségügyi költései arányaiban hasonlóan alakulnak majd: mindhárom régióban 5,5-6 százalék körül alakul - olvasható a The Economist weboldalán.

Az amerikai adósságállomány rekordszintje korlátozza a 2010-es egészségügyi reformokra hatókörét is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egészségügyi költés 2010, előrejelzés a GDP százalékában

Eközben a világon a várható élettartam 72,5 évre emelkedik, így a 65 év felettiek száma 523 millió fölé emelkedik, vagyis a Föld lakosainak 7,6 százaléka 65 év feleltti lesz. A növekedés miatt mindenhol csökken az egészségügyre fordítható adó összege, amely arra ösztökéli a kormányokat, hogy a közegészségügyre, a megelőzésre, és más költségtakarékos megoldásokra koncentráljanak.

 

 

(Szerző: The Economist - Világgazdaság Online)

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: gdp közegészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegertek.blog.hu/api/trackback/id/tr11811417

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dabóczi Kálmán: A mérhető balgaság - GDP 2010.04.29. 10:18:52

Amennyiben nem vagyunk hajlandók őszintén szembesülni a közgazdaságtan, illetve módszertana korlátaival és jelenlegi hibáival, akkor a valós világ megragadása és leírása helyett csak nevetségessé válunk. A tapasztalt és ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása