HTML

Egészség gazdaság Magyarországon

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Friss topikok

Linkblog

A legnagyobb érték az egészségünk

2010.04.02. 15:11 Viewty

Az egészségnek az egyén szempontjából különösen nagy jelentősége van. Az egészség javítja az esélyünket arra, hogy a saját életünket önmagunk alakíthassuk ki.  Ezt a megelőzés (prevenció) eszközével érhetjük el.

Testünk az immunrendszer segítségével először igyekszik minden kórokozó ellen felvenni a harcot, és meggyógyítani önmagát. Az egészség a teljes testi, szellemi és szociális jó közérzet állapota, és nem csupán a betegségektől, testi fogyatékosságoktól való mentességet jelenti. A lehető legjobb egészségi állapotnak örvendeni, az ember egyik alapvető joga.

A stratégia tehát a következő: törekedjünk inkább a megelőzésre, hogy sokáig életerősek és egészségesek maradjunk!

Ha végiggondoljuk az értékekről alkotott saját elképzeléseinket, akkor az élet célja és értelme az, hogy tudatában legyünk a saját értékeinknek, és azok szerint éljünk és cselekedjünk. Mivel az egyetlen, ami manapság megmaradt nekünk, és amiért önmagunknak kell viselnünk a felelősséget, az az egészségünk.

 „Az életminőségem meghatározza a közérzetem”

Orvosi szempontból az úgynevezett életminőség magában foglalja a testi és lelki állapotunkat, valamint a társadalmi funkciókat (munka, család, társadalmi kapcsolatok). Az életminőség a test, szellem és a lélek harmóniája, a vitalitásunk, szépségünk és a jó közérzetünk egyidejű fokozásával. A vitalitás és a szépség az elégedettség és az önbizalom természetes alapja, és így döntően befolyásolják az életminőségünket.

Az egészségünket negatív módon befolyásoló tényezők:

A világon nagyon sok a betegség és az emberek egyre fiatalabb korban betegszenek meg. Az összefüggéseket már ismerjük:

A társadalmi változások mértéke és sebessége miatt magányos emberként elveszünk a tömegben, és személyként veszélyeztetve érezzük az értékünket. Sajnos ennek következménye a fizikai és pszichikai szenvedés, a jólétünk ára. Hosszú ideje tudjuk, de nem vesszük figyelembe, hogy az ember a szervi funkciónak a 70 %-át elveszítheti, mielőtt azt megérezné.

Az életenergiánkat és az életminőségünket fékezik a tápanyagértékkel nem rendelkező illetve az egészségtelen ételek, a stressz és a pihenési szünet nélküli élet, a túlsúly, a dohányzás, a kevés mozgás és az alkohol.  Sajnos, az általában megszokott táplálkozásunk is nem alábecsülendő egészségi kockázattá vált.

A modern ember az egészségtudatosság hiányában szenved! 

Legyen a legnagyobb érték az egészségünk!

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészségtudatosság vitalitás életminőség

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegertek.blog.hu/api/trackback/id/tr971897240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása